Бившият финансов министър Асен Василев бе изслушан във Временната парламентарна комисия

...
Бившият финансов министър Асен Василев бе изслушан във Временната парламентарна комисия
Коментари Харесай

Асен Василев: Твърденията за посещения на Димитрови в МФ е опит за атака към мен

Бившият финансов министър Асен Василев бе изслушан във Временната парламентарна комисия за абсурда и арестите в Агенция " Митници ”. " Тези лица – Марин и Стефан Димитрови, не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз персонално не съм се срещал с тях ", съобщи той в комисията.

Бившият финансов министър Асен Василев разяснява изнесените през вчерашния ден изказвания от Министерство на финансите, че обвинените по аферата с митниците Марин и Стефан Димитрови са влизали във ведомството в края на 2023 година. " Това на мен ми наподобява като изфабрикувано по две аргументи - шефът на ДАНС и служебният министър споделиха, че не са влизали. Два дни по-късно се появява това. Това е опит за офанзива към мен ", съобщи Асен Василев пред депутатите от парламентарната комисия, образувана по проблема.

В началото на април беше задържана директорката на организацията Петя Банкова. Според разследващите Банкова се е познавала с другите двама упрекнати в контрабанда - Стефан и Марин Димитрови. Тримата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, пране на пари и подкупи. По време на правосъдно съвещание бяха представени показания на очевидец, съгласно който Димитрови са били познати и с някогашния финансов министър Асен Василев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР